Belastingen op loterij geld

Het winnen van de loterij kan je dromen van de ene dag op de andere laten uitkomen en jackpotprijzen bereiken vaak astronomische proporties. Maar wat moet je af staan aan de belastingdienst. In Nederland betaal je een bepaald bedrag aan kansspelbelasting, maar hoe zit het als je bijvoorveeld mee hebt gedaan aan de Duitse of Italiaanse lotto?

Voordat u echter uw prijzengeld ontvangt, kunnen belastinginners van de overheid hun deel van de prijs claimen. In sommige loterijen (zoals de US Powerball en Mega Millions) zijn de geadverteerde jackpots de prijsbedragen vóór aftrek van belastingen, terwijl in andere loterijen helemaal geen belastingen worden afgetrokken. Toch bent u mogelijk onderworpen aan lokale belasting, afhankelijk van het land waar u woont. Neem altijd contact op met een belastingadviseur als u een grote som geld binnenkrijgt.

Diverse buitenlandse loterijen worden als “belastingvrij” beschouwd, aangezien hun gepubliceerde prijzen precies zijn wat u ontvangt wanneer u de jackpot wint. In sommige gevallen zijn bepaalde belastingen al aan de bron afgetrokken.

Scroll naar boven