Turkse super Lotto 6/54

Deze Turkse lotto is erg populair, zeker omdat deze maar vier prijscategorieën kent, waardoor de winnaars een groter deel van de prijzenpot kunnen winnen.

De geschiedenis Super Lotto 6/54

Deze Turkse lotto werd in 2007 voor het voetlicht gebracht door de organisatie Milli Piyango.

Het record van de hoogste jackpot ooit in Turkije staat op naam van deze lotto en bedroeg ruim $19 miljoen, dit bedrag werd gewonnen in 2009.

Spelregels Super Lotto Turkije

Deelnemers kiezen zes nummers uit een reek van 1 tot en met 54, om de jackpot te winnen dienen de zes gekozen nummers te matchen met de zes nummers uit de trekking. Winsten uit deze loterij zijn belastingvrij, worden in cash uitbetaald EN de hoogte van de jackpot wordt hoger naarmate het later duurt dat deze wordt gewonnen.

Uiteraard is het wel aan te raden om even na te gaan wat de Nederlandse belastingdienst zegt over kansspelen in het buitenland.

De trekking van deze lotto is iedere donderdag.

Winkansen Turkse Lotto

De winkans voor wat betreft het winnen van de eerste prijs (zes gelijke nummers) bedraagt 1:25,827,165. Voor de tweede prijs, met vijf gelijke nummers, bedraagt de winkans 1:89,678
De winkans voor de derde prijs (vier gelijke nummers) is 1:1,527 en tenslotte heeft de vierde prijs, met drie gelijke nummers, een winkans van 1:75

Scroll naar boven