El Gordo Spaanse megaloterij

Jaarlijks vindt op 22 december de trekking plaats van de Spaanse Kerstloterij, oftewel de Loteria de Navidad. Dit is één van de grootste loterijen ter wereld met in 2022 een prijzengeld van €2,4 miljard. In 2023 wordt de prijzenpot verhoogd naar 2,6 miljard. De winkans in deze grote kerstloterij is 1 op 7 met naar verwachting in 2022 ruim 27 miljoen winnende loten, waaronder 172 jackpot winnaars. De kans op de jackpot van €4 miljoen is 1 op 100.000. Vanwege het hoge prijzengeld wordt de loterij ook wel El Gordo genoemd, wat vrij vertaald ‘de vette’ betekent.

Kies uw eigen geluksgetallen binnen de Spaanse El Gordo loterij om een miljonair te worden. Deze loterij wordt naast de Lotaria Nacional altijd gehouden rond Kerst en is de echte megaklapper van alle Europese loterijen. De jackpot is vaak een paar biljoen euro. Je kan nu ook online meespelen met deze Spaanse december loterij.

Jackpot El Gordo 2023

Vanaf nu kun je tickets kopen voor de El Gordo terkking op 22 december 2023. Maak jij kans op de jackpot van 2,6 miljard euro!

el gordo spaanse loterij

Trekking resultaten El Gordo

Elke zondag kunt u een ‘live’ uitzending van de Spaanse loterij zien. Trekkingen worden live uitgezonden op La 2. U kunt de resultaten na de uitzending ook op de website zien van El Gordo.

C = Clave nummer (restitutie nummer)
* De prijs waarde zal elke trekking veranderen, afhankelijk van de kaartverkoop en het aantal winnaars die overeenkomen met dezelfde nummers.

Liefdadigheidsinstellingen en El Gordo
Met uw deelname ondersteunt u automatisch veel nationale en internationale goede doelen.

lot el gorde loteria de navidad

Wat voor loten zijn er bij de Loteria de Navidad

In de Loteria de Navidad worden 100.000 loten gemaakt, elk met een vijfcijferig nummer tussen de 00000 en de 99.999. Elk lot wordt vervolgens in 165 exacte kopieën geprint, om tegemoet te komen aan de grote vraag naar loten in deze zeer populaire loterij. Elk lot kan vervolgens weer onderverdeeld worden in tien delen, de zogenaamde décimos, zodat men niet alleen een heel lot, maar ook een tiende lot kan kopen. In totaal zijn er dus 100.000 loten * 165 kopieën * 10 delen = 165 miljoen delen van loten beschikbaar.

De trekking
De trekking van de Loteria de Navidad vindt jaarlijks op 22 december plaats in de Loteria Nacional Hall in Madrid. De 100.000 kleine houten ballen zijn elk met een uniek vijfcijferig nummer tussen de 00000 en de 99.999 bedrukt. Dit wordt door middel van laser gedaan, omdat men bang is dat verf te veel verschil zou kunnen opleveren in het gewicht van de verschillende ballen. De ballen wegen 3 gram per stuk en meten 19 millimeter in doorsnede.

Populariteit van de kerstloterij
De Loteria de Navidad is ongekend populair in Spanje. In de maanden voorafgaand aan de trekking is er veel aandacht voor de loterij in reclames, nieuwsberichten en verhalen van winnaars van eerdere jaren. Zo’n 98% van de volwassen bevolking doet mee aan deze bijzondere trekking van de Nationale Loterij van Spanje en op 22 december staat dan ook de hele dag in het teken van de trekking. Met ieder lot maakt men immers op 15.304 verschillende manieren kans op een prijs. De trekking is live te volgen op de Spaanse televisie en radio en duurt al met al zo’n drie uur.

De Navidad loterij

Spanje kent een loterij die de “Loteria de Navidad” wordt genoemd en onderdeel is van de Spaanse El Gordo. Eénmaal per jaar wordt deze enorme loterij georganiseerd. Deze loterij kent een enorme reikwijdte! Gebaseerd op 5-cijferige loterijtickets is dat een reikwijdte van 00000-99999. En de winkansen zijn nog groter, namelijk 1 op 7. Ieder lot wordt gedrukt in 160 series. Ieder lot bestaat dan weer uit tien loten met dezelfde getallen. Bijvoorbeeld het lot 678910 wordt tien keer in verschillende series gedrukt en verschijnt 160 keer. Voor de loting gebruikt men twee bingomolens. De ene molen (de grote) bevat 100.000 ballen met elk een uniek 5 cijferig nummer erop en de andere molen (de kleinere) bevat 1807 ballen.

Niks gewonnen, niet getreurd > El Nino op 6-01

Maar degenen die op 22 december met lege handen eindigen, hebben nog steeds een datum om te vertrouwen: 6 januari , wanneer de El Niño Loterij wordt gespeeld. Deze trekking werd geboren in 1941, hoewel ze pas in 1966 de naam kreeg waarmee ze tegenwoordig bekend is.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven