Lotto Duitsland

De Duitse Lotto is een populaire Europese Loterij zowel in Duitsland als daarbuiten. Kies uw eigen geluksgetallen om een kans te maken om vele miljoenen euro’s belastingvrij te winnen bij de Duitse Lotto. Iedere woensdag en zaterdag wordt dit mogelijk gemaakt in de Duitse Lotto voor maar € 2,50 per rij (minimale afname is 6 rijen) Meer info op duitseloterjij.com

lot kopen voor lotto duitsland

Wat zijn de spelregels van de Lotto de?

“6 aus 49” betekent dat je 6 getallen moet kiezen uit een reeks van 1 tot 49. Daarnaast is er een Superzahl, die wordt gekozen uit een reeks van 0 tot 9. Om de jackpot te winnen, moet je alle 6 hoofdnummers en de Superzahl correct hebben.

De trekkingen vinden doorgaans twee keer per week plaats, meestal op woensdag en zaterdag. De jackpotkansen zijn relatief hoog in vergelijking met sommige andere loterijen. Er zijn ook verschillende andere prijscategorieën voor deelnemers die niet alle nummers correct hebben. Deze loterij biedt dus verschillende winstmogelijkheden.

Meespelen en loten kopen

Vooral de mogelijkheid van groepsspelen maken de Duitse lotto uniek in zijn soort, met groepsspelen kun je je winkans aanzienlijk vergroten. Verder is meespelen met de Duitse lotto echt een fluitje van een cent. Via verschillende online aanbieders kun je gewoon vanuit je eigen huiskamer direct meespelen. Op de websites van deze aanbieders kan je je je geluksgetallen zelf invullen of je kunt een keuzen ‘laten maken’ door de computer. En nog mooier is, je mag zelf bepalen met hoeveel rijtjes je meespeelt: 6, 8, 10 of 12. Systematisch spelen is ook een mogelijkheid, iedere mogelijke combinatie van je gekozen getallen komt dan terug.

Duitse Lotto resultaten en uitslagen 2023

Iedere woensdag en zaterdag, kunt u de ‘live’ uitzending van de Duitse Lotto bekijken. De zaterdag trekkingen worden live uitgezonden op de ARD. De woensdag trekking is te zien op ZDF. Na de live-uitzending ziet u de meest recente resultaten op de nationale website van de Duitse lotto. De trekkingen zijn 2 keer per week: iedere woensdag en iedere zaterdag. En de uitslagen zijn gewoon te volgen via de de Duitse televisie (kanaal 1), maar ook via de teletekst zijn de uitslagen terug te vinden. Maar ook vindt je alle actuele uitslagen terug op de website van jouw online lotto aanbieder!

Welke prijzen kunt u winnen als u meespeelt met de Duitsland Lotto online?

Getallen Geschatte prijs *

 • 6 Correct + S JACKPOT!
 • 6 Reglementair ± € 500.000, –
 • 5 Correct + S ± € 10.000, –
 • 5 Correct ± € 3.300, –
 • 4 Correct + S ± € 190 –
 • 4 Correct ± € 40, –
 • 3 Correct + S ± € 20, –
 • 3 Correct ± € 10, –
 • 2 Correct + S ± € 5, –
 • S = Superster

* De prijs waarde zal elke trekking veranderen, afhankelijk van de kaartverkoop en het aantal winnaars die overeenkomen met dezelfde nummers.

Enorme jackpot prijzen!
Iedere maand kans op een half miljard euro prijzengeld, belastingvrij.

Liefdadigheidsinstellingen en Duitse Lotto
Met uw deelname aan de Duitse Lotto ondersteunt u automatisch veel nationale en internationale goede doelen.

Ontstaan Lotto Germany

Een van de oudste en bekendste loterijen is de =lotto, het spel is bedacht door Lothar Lammers, inderdaad een Duitser. Je speelt mee door 6 getallen te kiezen (of door je computer deze te laten kiezen) uit een getallen reeks van 1 tot en met 49. Je kiest dan ook direct 1 zogenaamde superbal die dan weer kans geeft op de Superjackpot. Rond de 80′ er jaren was deze loterij in Nederland erg populair, vooral omdat de prijzenpot veel groter was dan bij de Nederlandse loterijen. Maar ook tegenwoordig zijn grote prijzen geen uitzondering in de Duitse lotto.

Groepsspelen

We noemde het net al even. Je kunt je kans op winst eenvoudig vergroten door mee te doen via groepsspelen. Via groepsspelen krijg je een aandeel in een groot aantal rijen, je betaalt dan alleen voor jouw aandeel in al die rijen. Valt er een prijs op 1 van de rijen waar jij een aandeel in hebt dan krijg je jouw aandeel van die prijs uitgekeerd. Via de verschillende online aanbidders kun je via groepsspelen meedoen met de Duitse lotto. Je hebt dan 1/20 aandeel in 60 rijen, en dat is al mogelijk vanaf $15,12.

Prijzen Lotto 6 aus 49

De Duitse lotto staat bekend om mooie prijzen. Zo kent deze lotto een Superjackpot van €4 miljoen euro. Maar er zijn ook jackpots van €1 miljoen euro en heel veel kleinere prijzen te winnen. Maar wat denk je van de hoofdprijs, die kan echt veel verder oplopen! Er heeft weleens iemand €45,4 miljoen euro gewonnen!

De prijzenpot van de Duitse lotto is vaak veel groter dan menig Nederlandse lotto. Ook is het meespelen net zo simpel als elke andere Nederlandse lotto. En via groepsspelen is de kans op een prijs echt enorm. De bekendste aanbieden van de Duitse lotto is de online aanbieden theLotter. Zeer eenvoudig om mee te spelen, en bovenal veilig en betrouwbaar.

Overzicht van Prijscategorieën

Lotto 6aus49 biedt een breed scala aan prijscategorieën die zijn ontworpen om spelers meerdere kansen te bieden om te winnen. Of je nu een beginner bent die voor de eerste keer speelt of een ervaren speler die het spel grondig kent, het is cruciaal om de verschillende prijscategorieën te begrijpen om je winstkansen te maximaliseren.

1. De Jackpot (Klasse 1)

 • Hoe te winnen: Je moet alle 6 nummers en het Supergetal (Superzahl) correct hebben.
 • Waarschijnlijkheid: De kans om deze categorie te winnen is 1 op 139.838.160.
 • Minimale jackpot: De minimale jackpot begint meestal rond de €1 miljoen voor de woensdagtrekking en €3 miljoen voor de zaterdagtrekking.

2. Tweede Prijscategorie (Klasse 2)

 • Hoe te winnen: Je moet 6 nummers correct hebben, maar niet het Supergetal.
 • Waarschijnlijkheid: 1 op 15.537.573.
 • Gemiddelde prijs: De winst kan variëren, maar het is meestal een aanzienlijk bedrag dat in de honderdduizenden euro’s kan lopen.

3. Derde Prijscategorie (Klasse 3)

 • Hoe te winnen: 5 correcte nummers plus het Supergetal.
 • Waarschijnlijkheid: 1 op 542.008.
 • Gemiddelde prijs: Deze ligt vaak rond de €10.000 tot €50.000.

4. Vierde tot Negende Prijscategorie

 • Hoe te winnen: Dit varieert van het hebben van 5 correcte nummers zonder Supergetal tot slechts 2 correcte nummers plus het Supergetal.
 • Gemiddelde prijs: Dit kan variëren van enkele euro’s tot enkele duizenden euro’s.

Dynamiek van de Prijzenpot

De prijzenpot van de Duitse Lotto is progressief, wat betekent dat als de jackpot niet wordt gewonnen, het bedrag wordt overgedragen naar de volgende trekking. Dit heet een ‘rollover’.

Impact van Ticketverkoop

De grootte van de prijzenpot is ook direct gerelateerd aan het aantal verkochte tickets. Hoe meer tickets er worden verkocht, hoe groter de prijzenpot, en dus hoe groter de mogelijke winsten in elke categorie.

Belastingen

In Duitsland zijn loterijwinsten over het algemeen belastingvrij, maar als je in een ander land woont, controleer dan de lokale belastingregels.

Conclusie

De Duitse Lotto biedt een breed scala aan prijscategorieën, elk met zijn eigen set van regels, waarschijnlijkheden, en potentiële uitbetalingen. Door deze categorieën grondig te begrijpen, kun je een meer geïnformeerde speler worden en je strategieën dienovereenkomstig aanpassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven