Waarom spelen mannen en vrouwen anders de loterij?

De vergelijkende studie uit Victoria tussen mannelijke en vrouwelijke gokkers stelde vast dat “mannen significant vaker gokken dan vrouwen om sociale redenen of voor algemeen amusement, terwijl vrouwen eerder gokken voor een goed doel of omdat gokken stress, eenzaamheid en verveling verlichtte”.

Mannen gokken anders dan vrouwen

Deze verschillen zijn zichtbaar in online spelgewoonten. Mannen lijken te zijn aangetrokken tot gokwebsites die sportweddenschappen en poker aanbieden, terwijl online bingo populairder lijkt bij vrouwen.
Hoewel het mogelijk is dat persoonlijkheidskenmerken die traditioneel geassocieerd worden met mannelijkheid, zoals moed, onafhankelijkheid en assertiviteit, enkele van deze verschillen verklaren, is het moeilijk om ze toe te passen in de moderne wereld waar traditionele mannelijke manieren en attributen nu geassocieerd kunnen worden met vrouwen, en andersom.
Iedereen speelt mee met de loterij. Men is sneller geneigd om mee te spelen met een loterij als de jackpot hoog is.

Wie koopt er het vaakst een lot, de man of vrouw?

Het is interessant om te zien dat uit de meeste onderzoeken blijkt dat mannen vaker de loterij spelen dan vrouwen, maar de verschillen zijn niet zo groot. Deze bevinding lijkt niet alleen correct te zijn voor de enquêtes in de Verenigde Staten, maar ook voor die in Zuid-Afrika, Canada en het VK. Het is interessant om te zien of er veranderingen zijn in gedragsverschillen tussen de seksen in toekomstige enquêtes.
Statistieken opzij, wanneer loterijen ongelofelijke prijzen aanbieden, haasten wij ons om, ongeacht geslacht, leeftijd en financiële draagkracht, loten te kopen. Deelname aan de loterij staat open voor iedereen en wanneer het mogelijk is om online te spelen, heb je in slechts één klik online je loten.

Wanneer een jackpot enorm hoog is spelen we allemaal mee en fantaseren we al over het winnen van die prijs. We spelen de loterij met de hoop dat onze dromen snel uitkomen, en deze dromen worden gedeeld door iedereen, zowel mannen als vrouwen.

Scroll naar boven