De Austria Lotto uit Oostenrijk

De Lotto wordt over de hele wereld georganiseerd, zo ook in Oostenrijk. Elke zondag en woensdag zitten de deelnemers in spanning voor de televisie om de trekking af te wachten. De kans bestaat dat ze in een klap een flink geldbedrag winnen of zelfs miljonair worden. Hoe werkt de Lotto in Oostenrijk?

Koop je tickets van de Lotto Autria

De prijs bedraagt 18 euro, hiervoor krijg je 6 lijnen. € 3 euro per rij.

Tickets voor de Oostenrijkse Lotto kopen

De Oostenrijkse Lotto werkt hetzelfde als de Lotto in andere Europese landen. Je koopt een ticket waar je zes nummers tussen de 1 en 45 voor moet kiezen. Wanneer je vaker deelneemt zou je eventueel een ‘multi-package’ kunnen aanschaffen, waarbij je tickets koopt voor meerdere trekkingen. Een abonnement is ook een optie als je niet wekelijks naar de winkel wil om een ticket te kopen. Tegenwoordig heeft de Lotto ook een website waar je tickets kunt kopen en informatie vindt, namelijk theLotter. Direct na de trekking wordt op deze website de uitslag gepubliceerd.

Hoe win je de Oostenrijkse Lotto?

De hoofdregel van de Oostenrijkse Lotto is duidelijk: je wint de Jackpot als de zes nummers op je ticket overeenkomen met die van de trekking. Natuurlijker is dit gemakkelijker gezegd dan gedaan. De kans dat je de Jackpot wint is natuurlijk niet heel groot. Maar je weet het natuurlijk nooit! Het minimum bedrag van de Jackpot is met 1.5 miljoen euro zeker indrukwekkend noemen. Het bedrag wordt hoger als de Jackpot niet is gevallen. Ook de andere prijzen maken een Lotto deelname zeker de moeite waard. In totaal zijn er negen prijs categorieën. Een bonus balletje bepaalt uiteindelijk de winnaars in sommige categorieën. Je wint zelfs een prijs wanneer je alleen de bonus nummers goed hebt!

Word jij de volgende Lotto winnaar?
Het recente verleden van de Oostenrijkse Lotto laat zen dat het zeker mogelijk is om een flink geldbedrag te winnen. Zo won een chauffeur uit Moscow twee jaar geleden een bedrag van maar liefst 824.000 euro. De kans is klein dat hij nu nog steeds rondrijdt. Stap jij in zijn voetsporen en word jij de volgende Lotto winnaar? De tijd zal het leren! Vergeet in elk geval niet om de trekkingsuitslagen op theLotter regelmatig te controleren.

Scroll naar boven