Engelse lotto is de lotto van de UK

In Engeland kent men twee grote Lotto loterijen en dat zijn de UK Tunderball en de UK Lotto ofwel Engelse loterij. De UK Lotto is de officiele nationale loterij van Engeland en opgericht in 1994. U hoeft geen UK inwoner te zijn om deel te nemen aan deze loterij. Online kun je loten kopen voor UK Lotto.

Trekkingen en uitslagen Lotto Engeland 2019

Bekijk de website voor de actuele uitslagen van de UK loterij. de Britse loterij kun je aan deelnemen als je 16 jaar of ouder bent, ongeacht uit welk land je komt.

Geschiedenis van de Britse lotto

De bekende Britse Lotto startte in 1994 onder de naam ‘National Lottery’ en is sinds dat moment eigenlijk alleen maar aan het groeien. We geven een korte blik in de geschiedenis van deze bekende lotto..

Op 19 november 1994 werd de eerste trekking gehouden, de Lotto stond toen nog bekend onder de naam The National Lottery. Businesspartners Mark Gardiner en Paul Maddison winnen in juni 1995 de grootste Lotto prijs sinds tijden, namelijk £22.5 miljoen Britse ponden. De grootste Lotto jackpot ooit, namelijk £42 miljoen Britse ponden, werden in op 6 januari 1996 gedeeld door drie anonieme deelnemers die ieder £14 miljoen Britse ponden wonnen.

Het aantal trekkingen en de manier van spelen ondergingen een verandering want op 5 februari 1997 werd de woensdag trekking geïntroduceerd en de ‘Lotto Rollover’ limiet werd opgehoogd van drie naar vier. Op die manier konden er hogere prijzen worden aangeboden.

In 2011 kon er weer een flinke prijs worden geïncasseerd. De Lotto Superdraw jackpot van £10 miljoen Britse ponden werd gewonnen door vier deelnemers. Een jaar later, namelijk op 29 september 2012 werd na een viervoudige rollover gewonnen door vijf spelers. Het ging hier om een jackpot prijs van £19,5 miljoen Britse ponden.

online lot uk thunderball

In oktober 2013 werden de jackpots die gewonnen konden worden groter en werd de prijs die men kon winnen voor drie gelijke ballen verhoogt van £10 naar £25 Britse pond. Maar ook de ticketprijs werd verhoogt en wel van £1 naar £2 Britse pond. De Lotto Raffle introduceerde 50 prijzen van £20,000 Britse ponden in iedere trekking. In hetzelfde jaar stopte de Lotto Plus 5 en bleef de ticketprijs voor de Thunderball staan op £1 met een hoofdprijs van £500,000 Britse pond.

In 2015 werd de Lotto Raffle vervangen door de Lotto Millionaire Raffle en werd de winnaar een hoofdprijs gegarandeerd van £1 miljoen Britse pond naast de, in iedere trekking te winnen, extra prijzen, 20 in totaal, van £20.000 Britse pond. Overigens werd in dat jaar ook de rollover limiet van 4 geschrapt, dat betekent dat een jackpot kan oplopen tot £50 miljoen Britse ponden. De hoeveelheid lotto ballen ging in dat jaar van 49 naar 59 en een nieuwe prijs werd geïntroduceerd voor de Lotto Lucky Dip (twee gelijke nummers). Het aantal ballen in de Lotto Hotpicks ball pool werd verhoogd naar 59 en de prijs voor vijf gelijke nummers werd verhoogt naar £350.000 Britse ponden.
En op 9 januari van dit jaar moest een record jackpot worden verdeelt tussen twee winnaars. Het bedrag was in totaal £66 miljoen Britse ponden. Beide spelers ontvingen £33 miljoen.

Scroll naar boven