SuperEnalotto de loterij van Italie

Speel de SuperEnalotto en kies uw eigen geluksgetallen binnen deze Italiaanse loterij om een miljonair te worden. Dit kan iedere dinsdag, donderdag en zaterdag met miljoenen euro’s belastingvrij. Speel mee voor een bedrag vanaf € 3,95 per lot in 2023.

Koop online eenmalig een lot voor de SuperEnalotto

Jackpot SuperEnalotto -2023

Trekking resultaten SuperEnalotto Italie

Elke dinsdag, donderdag en zaterdag kunt u de ‘live’ uitzending van de SuperEnalotto loterij zien. Trekkingen worden live uitgezonden op Rai 2 rond 20:25 uur.

Welke prijzen kunt u winnen met het spelen van de SuperEnalotto?.
Getallen Geschatte prijs *

  • 6 juiste JACKPOT!
  • 5 juiste + NJ ± € 750.000, –
  • 5 juiste ± € 40.000 –
  • 4 juiste ± € 320 –
  • 3 juiste ± € 17 –

NJ = Jolly nummer
* De prijs waarde zal elke trekking veranderen, afhankelijk van de kaartverkoop en het aantal winnaars die overeenkomen met dezelfde nummers.

Liefdadigheidsinstellingen en SuperEnalotto
Met uw deelname ondersteunt u automatisch veel nationale en internationale goede doelen.

sivinetutto lotto Italie

Grootste jackpot Italiaanse lotto

De hoogste jackpot die ooit viel in de SuperEnalotto bedroeg maar liefst €177,8 miljoen. Deze jackpot viel in 2010, na een groeiperiode, beter gezegd rollover periode, van bijna negen maanden. Lange tijd gold dit als een record in Europa, totdat de multinationale Euromillions loterij dit met een jackpot van €190 miljoen verbrak. Niettemin is de SuperEnalotto altijd bekend gebleven om zijn enorme jackpotten en als de enige nationale loterij die jackpotten kent van meer dan €100 miljoen. Er is geen enkele andere nationale loterij die hier zelfs maar bij in de buurt komt.

Record verbroken uit 2009

In 2009 maakte de SuperEnalotto lange periode door waar de jackpot maar niet viel. Het duurde meer als een half jaar en de jackpot liep op tot € 147,8 miljoen euro. Deze rollover reeks begon in januari 2009, en duurde voort tot in augustus 2009. De hoofdprijs van bijna 150 miljoen euro viel in Toscane. Een Italiaanse mevrouw won deze record prijs van de Superenalotto in Italie.

In 2010 later gebeurde een vergelijkbare situatie toen na een rollover periode die ongeveer net zo lang duurde. De jackpot wat toen hoger en verbeterde dus het record van 2009.  Het record staat nu dus op €177,8 miljoen euro.

SuperEnalotto rollover

Om de jackpot tot zulke grote hoogtes te laten groeien is echter wel veel geduld nodig. De rollover periodes, waarin de jackpot dus bij iedere trekking weer niet valt, zijn bij de SuperEnalotto dan ook extreem lang. Bij veel loterijen moet de jackpot na een bepaald aantal trekkingen gegarandeerd vallen, zodat er ook een groeiplafond is waarboven de jackpot nooit kan komen. Bij de SuperEnalotto is dit niet het geval en groeit de jackpot na iedere trekking waarin hij niet valt weer verder. De startwaarde is €1,3 miljoen en er vinden drie trekkingen per week plaats op dinsdag, donderdag en zaterdag. Toen de jackpot in 2010 in een tijdsbestek van ongeveer negen maanden opliep tot een recordbedrag, betekende dat dus dat de jackpot zo’n honderd trekkingen achter elkaar niet was gevallen. Dat is in de loterijwereld een ongekende prestatie.

Sisal licentiehouder lotto

Sinds 1997 is Sisal de enige vergunninghouder van Supertalotto. Supertalotto is de belangrijkste loterijspel in Italië. Sinds 2009 heeft Sisal nieuwe games toegevoegd aan de categorie loterijspellen.

Tegenwoordig heeft het bedrijf een breed scala aan loten en zijn sterke merken resoneerd met consumenten: de producten in Sisal’s Loterij -game -citaat zijn Supernalatto, Sivincettto Supernalotto, Vinci per La Vita -Win for Life, Eurobackpot en Eumobackpot en Vincicasa.

Alle productfuncties van Loterij Games:

Neem deel aan het spel via digitale combinaties, kies of bepaal wanneer de speler is geselecteerd of in het spel;
Betalingsimplementatie gepland een enkele grote prijs;
De prijs van het spel dat in dezelfde prijscategorie wint, is even verdeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven